Nieuws

SES 1 - Herpinia 1 1-2 (1 mei 2022)

zondag 15 mei 2022

Herpinia wint onverwachts uit tegen SES Langenboom: 1-2

 

SES was gisteren de grote favoriet om als winnaar uit de bus te komen thuis tegen Herpinia. Bij de start van de wedstrijd had SES nog maar 3 keer verloren en had het een doelsaldo van 50 voor en maar 20 tegen en streden zij mee om de bovenste drie plekken.

 

Eerste helft

Herpinia startte met een 1-3-4-3 opstelling met in de verdediging Julien, Job, Gijs, Rubin en Tim. Het middenveld werd bezet door Mike, Willem en Pim. In de aanval Wesley, Nik en Beau. Wesley fungeerde opnieuw meer als valse spits en liet zich regelmatig inzakken op het middenveld.

Bij Herpinia ontbraken Rowdy, Jelco en Tom in verband met blessures en was Jesse niet beschikbaar.

Het eerste half uur kenmerkte zich van een gelijkopgaande wedstrijd; redelijk voorzichtig voetbal en er kwamen voor beide teams kleine kansen.

Het laatste kwartier van de eerste helft nam Herpinia wat meer initiatief, wat resulteerde in een kopkans van Nik.

Rond de veertigste minuut werd na goed combinatievoetbal op het middenveld Nik de diepte ingestuurd en scoorde Nik fraai met een boogbal over de keeper; 1-0 voor Herpinia.

SES kreeg in de slotfase 2 kleine kansen na 2 goede voorzetten vanaf rechts.

Ruststand: 1-0 voor Herpinia

 

2e Helft

Het spel ging op en neer. Herpinia bleef zoals de laatste weken goed georganiseerd voetballen. De achterhoede met Julien, Gijs, Rubin, Job en Tim gaven weinig ruimte en kansen weg. Op het middenveld werd met Mike, Pim, Willem en Wesley vaak goed gecombineerd. De aanval met Beau en Nik maken vele meters en zijn goed aanspeelbaar; ze weten elkaar ook goed te vinden.

Na 10 minuten in de 2e helft kwam na goed combinatievoetbal tussen Gijs, Wesley en Mike op het middenveld, Mike in balbezit, die direct met een afstandsschot de bal over de keeper mikte en voor de 2-0 voor Herpinia zorgde.

Een SES-aanvaller werd gevaarlijk na een voorzet van links, maar schoot de bal naast; een kopbal voor SES ging net over.

Met vooral lange ballen van Willem en Wesley kon Herpinia via Beau en Nik de verdedigers van SES het moeilijk maken.

Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd was Herpinia genoodzaakt om Rubin en Pim te wisselen voor Singha Cederhout en Jeroen van Leeuwen.

Nik kreeg nog een kopkans uit een corner van Wesley.

Het werd in de achterhoede van Herpinia wat onrustiger en SES ging alles of niets voetballen. In de 85e minuut kon SES de aansluitingstreffer maken na een scrimmage in het strafschopgebied van Herpinia; 1-2.

Twee minuten later kreeg SES terecht een penalty toegekend.

Julien stopte de strafschop en het bleef 2-1 voor Herpinia.

In de slotminuten raakte SES na een voorzet van links nog de paal.

Minder goed nieuws was er voor Herpinia toen Wesley op het einde zijn 2e gele kaart kreeg en het veld moest verlaten;  komende wedstrijd is hij helaas geschorst.

Eindstand 2-1 in het voordeel van Herpinia

Opnieuw een goede teamprestatie. 3 weken op een rij gewonnen.

Herpinia stijgt een plaats op de ranglijst en passeert Achilles Reek. In de 3e periode heeft Herpinia nu 3 wedstrijden gespeeld met 9 punten en is in deze periode medekoploper.

Dit geeft het team, de technische staf en de supporters weer goede moed voor de komende 6 wedstrijden.

 

Programma:

Op zondag 8 mei 2022 speelt Herpinia uit tegen Vesta te Ravenstein.

Basisopstelling:

 

Julien van Hintum – Gijs van de Heuvel –  Tim Siebers – Job van Roosmalen – Rubin Schoenmakers - Willem van Ras –  Pim Verwijst – Mike Janssen – Wesley Megens –  Beau van Dieten – Nik Arts

 

 

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn