Nieuws

Vesta '19 - Herpinia 4-0 (8mei 2022)

zondag 15 mei 2022

Herpinia verliest ruim van Vesta in Ravenstein: 4-0

 

Vesta won in Ravenstein overtuigend van Herpinia met 4-0. Ravenstein vierde op deze dag haar 85-jarig jubileum. Het publiek was in groten getale aanwezig.

 

Eerste helft

Herpinia startte met een 1-4-3-3 opstelling met in de verdediging Julien, Job, Gijs, Rubin en Tim. Het middenveld werd bezet door Mike, Willem en Singha. In de aanval Pim, Nik en Beau. Pim fungeerde meer als valse spits en liet zich regelmatig inzakken op het middenveld.

Bij Herpinia ontbraken Rowdy, Jelco en Tom in verband met blessures, was Wesley geschorst en was Jesse niet beschikbaar.

Vanaf de eerste minuut nam Vesta het initiatief, wat resulteerde in enkele kansen. Herpinia kwam in de 2e minuut goed weg toen Gijs de bal via de doellat van Herpinia weg werkte.

Kort hierna kon Pim met een lange bal Nik op rechts bedienen; Nik kwam vrij voor de keeper, die de bal tot corner verwerkte.

De druk van Vesta werd steeds groter en werd in de slotminuut pas beloond met een 1-0 voorsprong na een rake kopbal uit een corner.

Ruststand: 1-0 voor Vesta

 

2e Helft

Het spelbeeld in de 2e helft was onveranderd: Vesta aanvallen en Herpinia verdedigen.

Met opnieuw een kopbal werd het 2-0, uit een verkregen penalty werd het 3-0 en met een simpele intikker werd het 4-0 voor Vesta.

Een terechte overwinning voor Vesta.

In de 2e helft kwam Wouter Nass in het veld voor Pim, Harm Megens voor Singha en Stijn van Bergen voor Beau.

Eindstand 4-0 in het voordeel van Vesta

Het gemis van vijf spelers was vandaag duidelijk te merken.

Herpinia zakt een plaats op de ranglijst en is gepasseerd door Achilles Reek. In de 3e periode heeft Herpinia nu 4 wedstrijden gespeeld met 9 punten en is in deze periode medekoploper.

 

Programma:

Op donderdag 12 mei 2022 om 20.00 voetbalt Herpinia thuis tegen Gassel en op zondag 15 mei 2022 voetbalt Herpinia thuis tegen Cito.

Basisopstelling:

 

Julien van Hintum – Gijs van de Heuvel –  Tim Siebers – Job van Roosmalen – Rubin Schoenmakers - Willem van Ras –  Pim Verwijst – Mike Janssen – Singha Cederhout –  Beau van Dieten – Nik Arts

 

 

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn