Nieuws

In memoriam Theo Reijs

donderdag 29 september 2022

In Memoriam Theo Reijs

In Oss is op 87-jarige leeftijd oud Herpenaar Theo Reijs overleden. Dat we van dit trieste feit hier melding van maken komt omdat Theo, samen met Jan van der Hart en Hein Nass, de eerste redacteuren waren van wijlen ons clubblad De Herpiniaan. Deze drie heren hebben in 1954 het initiatief genomen om een clubblad in het leven te roepen, nadat daar tijdens de jaarvergadering op was aangedrongen. En op 7 september 1954 verscheen de eerste Herpiniaan en het was meteen een groot succes. In 2004 kon namelijk een gouden clubblad uitgegeven worden, maar toen was Theo Reijs al lang geen redactie-lid meer. Na zijn huwelijk met Toos van der Ven, ging hij in Oss wonen en was zijn binding met Herpinia nog maar gering, hoewel hij aanvankelijk nog wel het clubblad bleef lezen.

Ook als voetballer is Theo bij Herpinia actief geweest en in enkele seizoenen heeft hij rood-zwart in het eerste elftal, als spits, gediend en menige keren de doelman van de tegenpartij kunnen verschalken.

Moge Theo rusten in vrede en wij wensen zijn echtgenote Toos, zijn kinderen en kleinkinderen sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn