Herpinia - Cito 5-0 (4 december 2022)

woensdag 21 december 2022

Herpinia wint thuis overtuigend van Cito Oss met 5-0:

 

Eerste helft

Herpinia startte met een 1-4-3-3 opstelling met in de verdediging Robin, Gijs, Jesse, Tim en Tom. Het middenveld werd bezet door Twan, Job en Mike. In de aanval Rowdy, Willem en Nik.

Voor de rust was het een redelijk gelijk opgaande wedstrijd: Cito met goed combinatievoetbal en Herpinia met goed georganiseerd voetbal.

Echter Herpinia was het team, die de echte kansen kreeg.

In het eerste half uur kreeg Herpinia mogelijkheden na goed combinatievoetbal tussen afwisselend Rowdy, Mike, Willem en Nik.

Opvallend waren de aanvallende akties van Gijs op rechts.

In de 35e minuut was het raak: na een mooie indraaiende voorzet van Rowdy vanaf rechts, nam Mike de bal direct op de wreef en scoorde de 1-0 voor Herpinia.

Cito kreeg geen echte kansen en Herpinia nog wat kleine kansjes.

Ruststand: 1-0  voor Herpinia

 

2e Helft

Harm Megens kwam in het veld voor Twan.

Direct na rust kreeg Cito een kleine kans; de bal ging voor langs.

Aansluitend werd Nik op rechts op snelheid aangespeeld: De kans op   2-0 was er; Nik was met zijn schot wat te onrustig.

In een paar minuten besliste Herpinia in feite de wedstrijd: na goed combinatievoetbal tussen Rowdy en Willem, kon Mike de 2-0 binnen schieten; kort daarna kon Rowdy, Nik bedienen, die fraai met een kopbal scoorde; 3-0 voor Herpinia na 60 minuten.

Nog een half uur te voetballen:

De verdediging van Herpinia stond als een huis; er werd de hele wedstrijd goed agressief en als team verdedigd.

Onder aanvoering van Robin, Tom en Tim, werden de verdedigers, Jesse, Harm, Gijs, Twan en Job aangestuurd.

Een compliment voor de wijze van verdedigen. Cito kon geen kansen creëren.

Herpinia bleef continu dreigend en bleef met goed combinatievoetbal de aanval zoeken. Met nog twintig minuten te spelen, kwam Herpinia op    4-0; na een goede pass van Job op Rowdy, kon Nik zijn 2e goal maken.

Kort voor tijd kon Nik na een goede aktie op links, Willem aanspelen, die simpel de 5-0 kon binnen tikken.

In de slotminuut kreeg Cito in feite pas de eerste echte kans, die niet werd benut.

Eindstand 5-0 voor Herpinia

                                                                                                            

Een dik verdiende overwinning met 5 mooie doelpunten. Ondanks de kou langs het veld, werden de supporters van Herpinia niet in de kou gezet en werden warm van een goed Herpinia met vijf uitstekende goals.

Een compliment aan de technische staf en aan de spelers van Herpinia.

Na de 4-0 nederlaag in Mill vorige week heeft Herpinia zich met de juiste mentaliteit en wedstrijdinstelling gerevancheerd.

Zondag 11 december voetbalt Herpinia uit tegen SES om 14.00 in Langenboom.

 

Basisopstelling:

 

Robin Derks – Gijs van de Heuvel - Tim Siebers – Tom van Sonsbeek -   Jesse van Boekel – Twan Ceelen -  Job van Roosmalen – Mike Janssen - Willem van Ras – Nik Arts – Rowdy Megens 

Uit het Brabants DagbLAD DIGITAAL\

Herpinia – Cito 5-0 (1-0). 35. Mike Janssen 1-0, 52. Mike Janssen 2-0, 60. Nik Arts 3-0, 72. Nik Arts 4-0, 84. Willem van Ras 5-0.

Herpinia-coach Hans Lathouwers was erg tevreden over zijn ploeg: ,,We hebben vandaag uitstekend verdedigd en in balbezit goed gevoetbald. Zo kun je de ene week met 4-0 verliezen en de andere week met 5-0 winnen. Dat is ook een beetje de competitie waar we in zitten: iedereen kan van iedereen winnen. Dat maakt het wel leuk.”

Cito miste al vier spelers en in de warming up viel aanvoerder Mustafa Güler ook nog uit. Dat deed de ploeg uiteindelijk de das om: ,,Hij is onze spelmaker en het verlengstuk van mij”, vertelt coach Yavuz Demirci. ,,In de tweede helft begonnen we heel enthousiast en dat pakte helemaal verkeerd uit: ieder omschakelmoment was toen zo’n beetje een doelpunt.”


Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn