Nieuws

Achilles Reek - Herpinia 1-2 (10 april 2023)

woensdag 19 april 2023

Achilles Reek – Herpinia 1-2 (1-1). 10. Beau van Dieten 0-1, 35. Hans van der Doelen 1-1, 65. Rowdy Megens 1-2.


Herpinia wint uit verdiend van Achilles Reek met 2-1:

Eerste helft

 

Herpinia startte met een 1-4-4-2 opstelling met in de verdediging Robin, Ruben, Jesse, Tim en Tom. Het middenveld werd bezet door Gijs, Willem, Pim en Mike. In de aanval Beau en Rowdy.

Herpinia kende een goede start: Rowdy werd 2 keer op rechts kort achter elkaar de diepte ingestuurd; de eerste keer door Willem; de eerste poging voor Rowdy ging net naast en de 2e kans werd uitstekend gered door de jeugdige keeper van Achilles.

In de twaalfde minuut was er goed combinatievoetbal tussen Jesse, Willem, Pim en Beau, waarna Beau in het strafschopgebied fraai de 1-0 voor Herpinia kon scoren met een laag schot in de rechterbenedenhoek.

Kort hierna werd een schotkans van Rowdy geblokkeerd en had Willem nog een kopkans.

Herpinia vergat in deze fase de 2-0 te maken.

Na 25 minuten had Achilles voor het eerst een schotkans en kreeg Achilles een kans nadat er door Herpinia niet goed werd uitverdedigd.

Aan de andere kant van het veld kreeg Pim 2 goede kopkansen vanuit 2 vrije trappen.

Achilles kwam in de laatste twintig minuten van de eerste helft wat beter in het spel en kwam in de veertigste minuut, een tikkeltje onverwacht, op 1-1 na een voorzet van links kon de spits van Achilles fraai binnen koppen.

Aansluitend had Mike nog een prachtig schot op de goal van Achilles.

In de slotminuut had Achilles nog een gevaarlijke vrije trap richting de goal van Herpinia, die geen resultaat opleverde.

De eerste helft werd ook gekenmerkt dat in deze derby beide teams elkaar probeerden uit te dagen en de grenzen op te zoeken.

Ruststand: 1-1

 

2e Helft

Lars Verwijst kwam direct bij de start van de 2e helft in het veld voor Willem.

In de eerste vijf minuten had Achilles twee afstandsschoten.

Na vijf minuten stuurde Mike, Rowdy de diepte in, die de bal net naast schoot.

Aansluitend kwam Beau, na een lange bal van achteren uit, vrij voor de keeper; de bal ging net over de doellat.

Na 15 minuten was het wel raak; Tim werd door spelers van Achilles onder druk gezet in zijn eigen 16-metergebied, waarna hij met een lange bal naar voren, Rowdy in stelling kon brengen, die op prachtige wijze met zijn linkervoet de 2-1 voor Herpinia kon maken.

Na deze fase had Achilles af en toe wat afstandsschoten en was er wat dreiging bij corners; echte kansen kon Achilles niet creëren.

Nik Arts kwam na een lange blessureperiode in het veld voor Pim.

Herpinia kreeg voldoende kansen om de 3-1 te maken; dit gebeurde echter niet. Rowdy kwam vrij voor de keeper na een uitstekende pass van Lars; schotkans en kopkans voor Nik; na een eerste foutje van de jeugdige Achilleskeeper, die overigens uitstekend keepte, kon Beau de bal bijna binnen tikken; in de slotminuut opnieuw een kans na een combinatie tussen Rowdy en Nik.

De scheidsrechter floot voor het eindsignaal en Herpinia ging opgewekt van het veld met een 2-1 overwinning in deze derby.

Buiten het veld was het mooi om te waarnemen dat vele Herpiniasupporters tevreden en blij de jongens gingen feliciteren.

Eindstand 2-1 voor Herpinia

                                                                                                                 

Zeker op basis van de 2e helft was het Herpinia, die de overwinning verdiende; Herpinia kreeg duidelijk de meeste kansen.

Herpinia stijgt na de 8e plek en is na Siol en Achates nu ook SCMH en SES voorbij gegaan.

Drie overwinningen op een rij en weer een volledige selectie geeft vertrouwen voor de komende zes wedstrijden.

Komende zondag gaat Herpinia op bezoek bij HBV Beers, die 1 punt meer heeft op de ranglijst. HBV was in Herpen duidelijk de betere ploeg en moest in de eindfase van de wedstrijd op ongelukkige wijze genoegen nemen met een gelijkspel.

Het belooft een spannende wedstrijd te worden. HBV is licht favoriet.

Supporters kom de jongens van Herpinia steunen. Jullie zijn van harte welkom.

 

Basisopstelling:

 

Robin Derks – Ruben Schoenmakers - Tim Siebers – Tom van Sonsbeek -   Jesse van Boekel – Gijs van de Heuvel -  Pim Verwijst – Mike Janssen – Willem van Ras – Beau van Dieten – Rowdy Megens 

,,Dit was wellicht een van onze slechtste wedstrijden van het seizoen, en dan juist thuis tegen Herpinia”, baalde Achilles-coach Jordy van Boxtel. ,,Na de 1-2 zijn wij een op een gaan spelen om iets te forceren maar we creëerden niets meer. Dan verlies je dus terecht.”

En dus trok Herpinia in deze burenclash aan het langste eind. ,,De belangen zijn, tussen aanhalingstekens, groot”, vertelde Herpinia-coach Hans Lathouwers. ,,Er werd gespeeld op het scherpst van de snede, zonder het respect te verliezen. En ik denk dat wij verdiend gewonnen hebben. We stonden achterin gewoon heel sterk.”


Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn