Festilent - Herpinia 3-1 (29 mei 2023)

dinsdag 30 mei 2023

Herpinia verliest uit van kampioen Festilent Zeeland met 3-1:

 

Eerste helft

 

Herpinia startte met een 1-4-3-3 opstelling met in de verdediging Robin, Harm, Tim, Tom en Jesse. Het middenveld werd bezet door Job, Twan en Mike. In de aanval Rowdy, Willem en Nik.

In de laatste competitiewedstrijd tegen kampioen Festilent voetbalde Herpinia, vooral voor de rust, een prima wedstrijd.

Herpinia was gelijkwaardig aan Festilent en kreeg misschien wel de meeste kansen.

In het eerste kwartier werd er door de aanval Rowdy, Nik en Willem goed gecombineerd en werd Rowdy en Nik regelmatig in de diepte gestuurd door Mike en Jesse. Er waren diverse schot en kopkansen.

Festilent was gevaarlijk met een afstandschot; Robin bracht redding.

Vrij verrassend scoorde Festilent de 1-0 na vijftien minuten; na hands van Festilent liet de scheidsrechter doorspelen en kon na een voorzet van rechts een speler van Festilent vanaf links simpel binnen tikken.

Aansluitend stuurde Mike, Nik de diepte in, die de bal keurig voor gaf aan Willem, die rakelings naast schoot.

Job stuurde Rowdy de diepte in met als resultaat een corner; uit de corner kwamen er kopkansen voor Tom en Twan.

Festilent kreeg nog 2 schotkansen en de vrije trap van Rowdy ging over.

In de slotminuten voor de rust was er een afstandschot van Mike, die door de keeper van Festilent niet juist werd beoordeeld; de bal verdween langzaam in de goal; 1-1.

Ruststand: 1-1

 

2e Helft

 

Conform een interne afspraak werden er bij Herpinia vier wissels in de rust toegepast: Beau van Dieten kwam voor Willem, Pim Verwijst kwam voor Nik, Ruben Schoenmakers kwam voor Jesse van Boekel en Gijs van de Heuvel kwam voor aanvoerder Tim Siebers; Rowdy werd in de 2e helft aanvoerder.

Herpinia speelde wat onrustiger en Festilent werd sterker, vooral vanaf de rechterflank. Na een kop en schotkans voor Festilent, scoorde Festilent de 2-1 na een kwartier in de 2e helft; een ongelukkig moment in de verdediging van Herpinia werd afgestraft.

Rowdy had in de tegenaanval een goede aktie, maar stuitte na 4 verdedigers voorbij te zijn gegaan, op nummer vijf; een vrije trap van Rowdy ging over.

Er waren voor Mike 2/3 momenten dat hij goed vrij kwam op het middenveld, maar ongelukkig was in het aanspelen van de aanvallers.

Festilent was gevaarlijk met schoten, die maar net naast gingen.

Enkele minuten voor tijd kwam Festilent op 3-1 na opnieuw een ongelukkig moment in de verdediging van Herpinia.

Uit een corner had Job nog een schotkans.

In de slotminuut wisselde Festilent 2 spelers, die onder applaus van het publiek het veld verlieten en het besluit hadden genomen om te stoppen met de selectie.

Festilent ging heel even verder met 9 spelers, waarna de scheidsrechter besloot om voor het einde te fluiten.

Op basis van de 2e helft was de overwinning voor Festilent verdiend.

Eindstand 3-1 voor Festilent

 

Tot slot:

 

Herpinia heeft na 26 wedstrijden 35 punten behaald met 10 overwinningen, 11 nederlagen en 5 keer gelijkspel; het doelsaldo bedraagt 42 voor en 43 tegen.

Herpinia eindigt op de 9e plek.

Een behoorlijk goed seizoen werd afgesloten en Herpinia kijkt met vertrouwen naar het nieuwe seizoen, 2023-2024, met grotendeels dezelfde spelers en Wesley Megens ( hersteld van een zware blessure ) en dezelfde technische staf.

Basisopstelling:

 

Robin Derks – Harm Megens - Tim Siebers – Tom van Sonsbeek -   Jesse van Boekel – Twan Ceelen -  Nik Arts – Job van Roosmalen – Willem van Ras – Mike Janssen – Rowdy Megens 

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn